Càritas és una Confederació Internacional, composta per 165 organismes nacionals. Ens coordinem per a atendre les grans emergències, compartint procediments i eines de treball que tracten d’harmonitzar i facilitar als socis locals la seva missió.
Som presents al costat dels pobles i comunitats que sofreixen emergències.
Actuem abans, durant i després del desastre, conflicte o crisi humanitària,
treballant per a millorar la capacitat de resposta i aconseguir una ràpida recuperació.
Càritas és una Confederació Internacional, composta per 165 organismes nacionals. Ens coordinem per a atendre les grans emergències, compartint procediments i eines de treball que tracten d’harmonitzar i facilitar als socis locals la seva missió.
La pertinença a una de les majors xarxes de solidaritat del món ens permet accedir a informació contrastada i completa de tots els contextos humanitaris on qualsevol membre de la Confederació Internacional Càritas sigui present.
La nostra capacitat d’accés a la població afectada per diferents crisis socials o polítiques, conflictes armats i/o desastres naturals, facilita la labor d’identificació de les necessitats més urgents per a acudir en ajuda de les persones que es troben en pitjor situació.
El treball coordinat que Càritas duu a terme amb la resta d’actors humanitaris aconsegueix crear sinergies i millorar l’impacte de les nostres intervencions.
Per a reduir el risc de desastres, dissenyar plans de contingència i resposta immediata, així com intervenir en la fase posterior de reconstrucció i rehabilitació és fonamental el treball al costat de la població local.
Càritas sensibilitza a la societat per a obtenir fons i fer costat a les víctimes de diverses emergències.
Coneix les nostres emergències actives
La Palma
Emergència per l’erupció del volcà de Cimera Vella.
Haití
Càritas respon davant els greus efectes del terratrèmol que el 14 d’agost va assolar Haití.
Grans Lagos
La regió pateix una greu crisi humanitària que atempta contra els drets humans de les persones.
Covid-19
La pandèmia sanitària ens ha posicionat en un estat d’incertesa que requereix major creativitat i compromís.
Indonèsia
El divendres 28 de setembre 4 terratrèmols a l’illa de Cèlebes van afectar les poblacions de Palu i Dongala. Un d’ells va aconseguir els 7,4 en l’escala Richter provocant un potent tsunami.
Ucraïna
Fem costat a la població víctima dels atacs i l’emergència humanitària.
Bangladesh
Més de 900.000 persones continuen vivint 34 en camps de refugiats amb pèssimes condicions de vida.
Moçambic
Més de la meitat de la població de Moçambic viu sota el llindar de pobresa. El país travessa, a més, una situació d’inseguretat alimentària molt preocupant.
Síria
La crisi siriana ha creat més de cinc milions i mig de refugiats i ha desplaçat a altres 6 milions de sirians dins del seu propi país.
Sahel
La violència permanent a la regió i la presència de grups armats no estatals ha forçat a més de 3 milions de persones al Sahel (Mali, Burkina Faso, Níger i Txad) a abandonar les seves llars i desplaçar-se a altres zones que de moment es perceben com més segures.
Veneçuela
Centroamérica
Entre el 01 i el 16 de novembre, la regió es va veure afectada per dos fenòmens naturals, els huracans Eta i Iota, que van impactar en diversos països centreamericans.
Banya d’Àfrica
L’anomenada “Gran Banya d’Àfrica” és una regió situada en la part oriental d’Àfrica que inclou Etiòpia, Somàlia, Eritrea, Djibouti, Sud Sudan, Kenya i Sudan. En aquest territori, amb moltes zones semi-desèrtiques i seques, viuen més de 200 milions de persones afectades per una situació crònica d’emergència humanitària i d’inseguretat alimentària deguda a les condicions climàtiques adverses, la recurrència de les crisis econòmiques i els conflictes armats i la violència inter-comunitària.
Aquí pots veure les emergències en les quals hem participat en aquests últims anys.
Ajuda’ns a estar on més ens necessiten.