EMERGENCIA

Càritas amb La Palma

Emergència per l'erupció del volcà de Cimera Vella.

Donar

Emergència a la Palma per erupció de volcà

Després d’un període de moviments sísmics (uns 20.000) que comencen l’11 de setembre. El diumenge 19 de setembre es produeix una erupció volcànica en la dorsal de Cimera Vella (Municipi del Pas) a l’illa de la Palma.

Després de tres setmanes d’activitat volcànica, les bugades de lava han anat devorant al seu pas habitatges, propietats, zones de cultiu (especialment plataneras), vies de comunicació, canalitzacions d’aigua, naus comercials, centres de salut, col·legis, locals veïnals i temples parroquials.

Aquesta erupció volcànica ha afectat els municipis del Pas, Els Plans de Aridane i Tazacorte, una zona rural i amb habitatges dispersos. Unitats completes de població han desaparegut pràcticament, com és el cas del barri de Todoque (1.300 habitants.) Unes altres estan evacuades des del primer dia, com són els barris de les Taques en zona de mitjania i els costaners de Port Naos, La Bombeta i El Rem.

L’emergència en xifres

1.323 edificacions destruïdes
101 edificacions danyades

 

6.000 persones evacuades
595 hectàrees afectades

 

Almenys 43 km de carreteres destruïdes
300 explotacions agrícoles destruïdes

 

Resposta de Càritas

La xarxa Càritas, a més de col·laborar amb les autoritats locals per a donar cobertura a aquestes necessitats bàsiques d’emergència, està identificant una sèrie de necessitats que hauran de ser ateses en el mitjà i llarg termini.

Refugi transitori per a les persones evacuades que viuen en hotels però que trigaran a rebre els seus habitatges definitius.

Necessitats bàsiques (aliments, productes d’higiene, etc.) per a atendre les persones més vulnerables, que no tenen accés a ajudes per treballar en situació irregular.

Atenció psicosocial per a persones afectades per crisis d’estrès, ansietat, xoc post traumàtic, etc.

Assessorament legal per a orientar i recolzar en els seus drets a aquelles persones que han perdut els seus habitatges, terrenys i altres propietats.

Ocupació per a aquelles persones que han vist destruïts o greument afectats el seu mitjans de vida tradicionals, o que s’han vist afectades per la crisi econòmica col·lateral que afecta l’illa.

Et necessitem, dóna ara

Quiero donar

O en els següents comptes
Caixabank ES6121005731760200201221
Santander ES6300491892652013289331