Campaña

DIA DE LA CARITAT

CORPUS CHRISTI 2024

Donar

ALLÀ ON ENS NECESSITES

OBRIM CAMÍ A L’ESPERANÇA

Enguany el dia de Caritat és el 2 de juny, a la festa del Corpus Christi, i vam posar el focus en la urgència que tenim com a comunitat cristiana i com a societat de treballar per la justícia des de la defensa de la dignitat i els drets de totes les persones, per obrir camins d’esperança i d’un futur més sostenible per a la humanitat. Això ens fa insistir a visibilitzar la realitat amb què ens trobem cada dia i a convidar a la solidaritat i al compromís.

El lema que ens acompanyarà durant el pròxim temps serà “ALLÀ ON ENS NECESSITES. OBRIM CAMÍ A L’ESPERANÇA”, sent les persones en situació de pobresa i exclusió, les persones que acompanyem, les protagonistes d’aquesta celebració de la Caritat i de nous camins a l’esperança.

“L’esperança és audaç, saber mirar més enllà de la comoditat personal, de les petites seguretats i compensacions que estrenyen l’horitzó, per obrir-se a grans ideals, que fan la vida més bella i digna. Caminem en esperança” (Papa Francesc, Fratelli tutti, 55).

 

L’acció de Càritas assoleix tota mena de persones que visquin una situació de pobresa, d’exclusió. Càritas és allà on hi ha necessitat i és capaç de mobilitzar recursos, però, sobretot, mobilitza la caritat, l’amor al servei dels més pobres i vulnerables, i mobilitza la seva esperança perquè recalculin la seva ruta i el seu camí per tirar endavant.

Totes les persones estem convocades a obrir camins a l’esperança sembrant gestos de solidaritat i compromís amb generositat.