Noticia31/01/2024

CÁRITAS ESPAÑOLA OBRE LA CAMPANYA “CÀRITAS AMB TERRA SANTA”

Cáritas Española respon a la crida d’emergència de Càritas Jerusalem per a portar ajut humanitari a la Franja de Gaza

Càritas Espanyola ha respost a la crida d’emergència de Càritas Jerusalem per tal de portar ajut humanitari a la Franja de Gaza, asistir a la población i acompañar també les famílies de Cisjordània afectades per l’agreujament de la situació económica i social pel conflicte. Per això, Càritas Espanyola farà un primer enviament de 250.000 euros.

L’objectiu és oferir assistència médica primària i suport econòmic a través de l’entrega de diners en efectiu a les famílies atrapades a la Franja de Gaza. En aquest sentit, s’ha obert la campaña “Càritas amb Terra Santa” per canalitzar la solidaritat dels donants.

La crida d’emergència sol·licitada per Càritas Jerusalem i activada per Càritas Internationalis té un pressupost total de 2,95 milions d’euros. El termini d’execució serà d’un any i el nombre estimat de beneficiaris directes assolirà les 22.375 persones i 35.720 beneficiaris directes.

Els equips a Gaza faran atenció en salut primària, suport psicosocial i salut mental, i coordinaran l’entrega d’efectiu a les famílies més vulnerables per a la cobertura de necessitats bàsiques. “També es treballarà per rehabilitar el centre mèdic de Càritas a la ciutat de Gaza, molt malmès pels bombardejos i posar-ho en funcionament el més aviat posible”, segons ha explicat el coordinador del Pròxim Orient a l’àrea de Cooperació internacional de Càritas Espanyola, Pablo Reyero.

Davant l’enorme sufriment viscut en aquests més de 100 dies de conflicte, Càritas insta una vegada més a un alto el foc, sumant-se a la constant crida per la pau del Papa Francesc i de Càritas Internationalis.

Càritas Espanyola col·labora amb Càritas Jerusalem des de fa més de 20 anys. Aquest treball conjunt busca pal·liar el patiment a Terra Santa i donar resposta a les persones en situació de vulnerabilitat.

DESCARreGAR IMAtGE

DONAR