Noticia25/09/2023

CÀRITAS AMB LA SETMANA DEL REFUGIAT

La impossibilitat de viure una vida digna i pròspera a la pròpia terra d'origen obliga milions de persones a marxar

“Cada ésser humà és fill de Déu. En ell està impresa la imatge de Crist.
Es tracta, llavors, que nosaltres siguem els primers a veure-ho i així puguem ajudar als altres a veure en l’emigrant i en el refugiat no sols un problema que ha de ser afrontat, sinó un germà i una germana que han de ser acollits, respectats i estimats, una ocasió que la Provisió ens ofereix per a contribuir a la construcció d’una societat més justa, una democràcia més plena, un país més solidari, un món més fratern i una comunitat cristiana més oberta, d’acord amb l’Evangeli”.

Papa Francesc “Missatge Pontifici Dia Mundial del Migrant i Refugiat 2014”.

Des del 1914 l’Església Catòlica celebra el darrer diumenge de setembre la Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat, un dia creat per a“expressar la nostra preocupació per les persones vulnerables en moviment; pregar per ells mentre enfronten molts desafiaments; i per sensibilitzar sobre les oportunitats que ofereixen les migracions”. Benet XV.

Per això, des de Càritas Diocesana de Tortosa, volem manifestar el nostre compromís actiu amb les persones migrades. Aquest document-resum pretén ser una guia d’orientació als primers passos de les persones emigrants, sol·licitants d’asil i refugiats en situació irregular a les acollides, primera línia del nostre servei.