Campaña

Jornada mundial dels pobres

Reflexiona sobre el teu estil de vida i com afecta als més pobres.

Jesucrist es va fer pobre per vosaltres (cf. 2 Co 8, 9).

La Jornada Mundial dels Pobres que convoca el papa Francesc es presenta amb la intenció i el desig d’ajudar-nos a reflexionar sobre el nostre estil de vida, les decisions i gestos que realitzem i com afecten les vides de les nostres germanes i germans més pobres la nostra relació amb ells.

En un context social en el qual l’espai per a la fe, la caritat i l’esperança queda reduït a l’anecdòtic enfront del que en el dia a dia acapara qualsevol mitjà de comunicació, el dolor i el sofriment humà persisteixen i aombren el sentit de la nostra vida. La injusta violència que provoquen les guerres, els combats ideològics, la sobreexplotació dels recursos naturals ens alerten i ens conviden a no quedar-nos atrapats per les ombres.

Què proposem per a aquesta Jornada?

D’una banda, activar la sensibilització i l’animació de la comunitat cristiana acostant la realitat de la pobresa i l’exclusió per les pròpies persones afectades i pels agents de caritat de Càritas i d’altres institucions eclesials.

Per una altra, promoure el diàleg i la trobada en la comunitat, escoltar i descobrir en comú com respondre a les necessitats que la realitat de pobresa i l’exclusió planteja.

Som comunitat de vida

Com a persones que participem en comunitats on la vida brolla i pot renovar-se cada dia,

Com podem afavorir que aquesta vida es converteixi en esperança i caritat per a les persones del nostre barri, parròquia, famílies?

Som comunitat de béns i riquesa

Identificant els béns que tenim com a comunitat —i no sols els econòmics—,

Quins posem al servei dels últims?

Som comunitat d’acció

Com podem ser signes de l’amor de Jesús que allibera i dona vida avui en el barri, la parròquia, els grups de Pastoral, els projectes socials?

Com podem créixer en sobrietat, generositat i solidaritat amb els altres, i, especialment, amb els quals menys tenen?

Descàrrega els materials i suma’t a la Jornada Mundial dels Pobres.