12/05/2022

CÀRITAS PRESENTA L’INFORME ECONOMIA SOLIDÀRIA 2021

Cáritas Española ha presentat l’Informe sobre Economia Solidària corresponent al passat any 2021. 

Càritas ens recorda que la crisi provocada per la COVID-19, a més a més de les seves conseqüències econòmiques i socials, ha mostrat una altra cara fonamental per a les persones. La vida, la salut, el suport de la comunitat, la cura del planeta han estat al llarg d’aquests dos anys de pandèmia més importants que mai. 

Ens cal ara decidir si volem tornar a l’antiga normalitat, amb uns índexs de desigualtat creixents, una precarietat laboral en augment i una major degradació del medi ambient. O canviar de rumb. 

Per què no una economia que prioritzi allò que ens és essencial?, per què no un nou model econòmic?. 

A Càritas considerem que l’economia té que estar al servei de la cura de la vida i el planeta per a garantir els drets humans. 

Per això, defensem el treball decent, en el que la dignitat humana, el respecte dels drets i la promoció de les persones s’articulen per tal de donar resposta a les necessitats del nostre entorn. Promovem l’Economia Social i, concretament, les Empreses d’Inserció i Centres Especials d’Ocupació com a alternatives empresarials generadores d’oportunitats per a les persones més vulnerables. Fomentem el consum responsable, el Comerç Just i les Finances Ètiques, perquè totes les persones tenim un paper fonamental en la construcció d’aquest model i instem per a què, en totes les fases del model productiu es prioritzi la cura del planeta i de tots els qui en ell hi vivim.  

Un total de 11.798 de les persones participants en el Programa d’Ocupació de Càritas han accedit a un lloc de treball. 

225 persones han accedit a un lloc de treball ordinari després del seu pas per les iniciatives d’Economia Social. 

Hem arribat a 67 iniciatives d’Economia Social amb un total de 2.225 llocs de treball creats. Les iniciatives d’Economia Social han facturat 52.058.960€, i les 34 botigues de Comerç Just de la Xarxa Interdiocesana de Comerç Just 538.799€. 

En el marc del Programa Operatiu d’Inclusió Social i d’Economia Social –POISES-, cofinançat pel Fons Social Europeu, Cáritas Española ha desenvolupat quatre programes per lluitar contra la pobresa i l’exclusió social en l’àmbit de l’ocupació. Han participat 14.417 persones de les quals 3.105 han accedit a un lloc de treball.

La inversió total ha estat de 15.006.368€.