Noticia16/02/2022

UNESPA col·labora econòmicament amb el projecte ”Jo com Tu” de Càritas Diocesana de Tortosa

Dintre del marc de la col·laboració signada entre Cáritas Española i UNESPA, destinada a promocionar projectes que facin front a les conseqüències econòmiques i socials del coronavirus, Càritas Diocesana de Tortosa rebrà aquest ajut que ampliarà les possibilitats d’actuació del projecte de targeta solidària “JO COM TU”.

Aquest projecte està concebut com una eina més d’acompanyament individual a persones i famílies destinat a cobrir les seves necessitats bàsiques. També mitjançant aquest projecte, busquem la superació de les problemàtiques i el desenvolupament de les persones fomentant la seva autonomia mitjançant l’autogestió, la planificació dels seus recursos i l’apoderament.

Fa pocs mesos, un grup de 107 asseguradores coordinades per UNESPA, va realitzar una donació a Càritas de 3,8 milions d’euros. Aquests fons permeten a Càritas reforçar els seus programes de suport a persones en situació de vulnerabilitat, a les famílies, a les persones majors i als qui es troben en situació d’atur.

Aquesta aportació forma part de “Estar Preparados”, el programa del sector assegurador per a contrarestar els efectes econòmics de la pandèmia. Per la seva part, Càritas destina aquests recursos a garantir l’accés a bens de primera necessitat a famílies en situació d’exclusió social, així com al pagament de subministraments domèstics i lloguers.