26/07/2024

CAL UN PACTE D’ESTAT DE MIGRACIONS

La secretària general de Cáritas Española, Natalia Peiró, ha declarat en una entrevista a Europa Press, que cal un pacte d’Estat de migracions “amb la complexitat i la importància que té a mitjà i a curt termini”.

Natalia Peiró considera que “és un tema suficientment important i seriós com per a tractar-lo, i recorda que al final, ens hem de moure per temes humanitaris. Son qüestions suficientment importants per al futur del nostre país i d’Europa”.

També, al llarg de l’entrevista, ha indicat que “els migrants accedeixen a Espanya de manera irregular i que després tracten de regularitzar-se, perquè no hi ha vies regulars. La majoria d’ells no venen en pasteres, venen pels aeroports i venen a treballar i a començar un projecte de vida” ha matisat.

Peiró també s’ha referit a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a regularitzar de manera extraordinària a mig milió d’estrangers en situació administrativa irregular que resideixen a Espanya des d’abans de l’1 de noviembre del 2021.

Així mateix ha denunciat que la burocracia i la part administrativa “complica encara més la situació d’aquestes persones (estrangeres)”.

Segons explica Natalia Peiró, els principals problemes per a les persones més vulnerables son la precarietat en l’ocupació, el preu de l’habitatge i la irregularitat de moltes persones que “suposen un cercle de pobreza del què és molt difícil de sortir-ne”, Malgrat l’acompanyament de Càritas.

Càritas va atendre l’any passat a 1.327.298 persones dintre de l’Estat espanyol de les que un 50% (prop de 670.000) tenien un treball, és a dir eren treballadors pobres.