Project Description

SÍ QUE HI HA DRET – MEMÒRIA 2016

“La Memòria anual de Càritas Diocesana ens fa conscients del compromís social i del testimoni de la caritat que viu la nostra església. I això és bo; cal reconèixer-ho. I cal agrair cordialment el temps, l’esforç, els diners, els talents que tanta gent a la nostra diòcesi dedica desinteressadament al servei dels altres acollint-los, escoltant-los, acompanyant-los, ajudant-los.
Però també és cert que aquesta memòria posa en relleu que encara hi ha molta gent en el nostre món, a casa nostra, que no veu reconeguts els seus drets principals. Aquesta realitat ens ha de moure com Església i també a comprometre’ns més a nivell personal perquè sigui real i efectiu el «reconeixement de la dignitat inherent i dels drets iguals i inalienables a tots els membres de la família humana», com diu el preàmbul de la Declaració Universal de Drets Humans.
Calen plantejaments radicalment nous que superin la cultura de l’individualisme i ens moguin a la veritable fraternitat entre tots els homes i pobles de la terra.
Aquest any en el qual es compleixen els 50 anys de la Populorum progressio és bo recordar que el beat Pau VI ens urgia a treballar pel veritable desenvolupament de tot ésser humà i de tot l’ésser humà, un desenvolupament integral que ha de tenir en compte totes les dimensions fonamentals de la vida de les persones.
Aquesta crida es manté viva i actual, i ens demana continuar treballant sense defallir amb paciència i amb molta constància per procurar aquest desenvolupament integral de tota persona que s’acosta a nosaltres. “

Enrique Benavente Vidal, Bisbe de Tortosa
DESCARREGAR MEMÒRIA 2016