Noticia10/08/2022

Un Campament de Somni.

Després d’haver estat suspès durant dos anys a causa de la pandèmia, torna el Campament d’Estiu, una activitat lúdic-recreativa inscrita en el projecte La Família és la Clau en la qual nens i adults comparteixen espais d’esplai i reflexió.

Del 25 al 27 de juliol, deu famílies provinents de Vinaròs, La Ràpita, Tortosa i L’Hospitalet de l’Infant es van donar cita a la Casa de Trobades Enric d’Ossó, en Jesús, on els esperaven voluntàries i personal tècnic de Càritas per a passar uns dies de somni. En total 35 participants, 17 adults i 18 menors desitjosos de viure aquesta experiència.

El Campament d’Estiu pretén ser un espai alliberador en el qual les famílies tinguin temps per a si mateixes, trenquin amb la rutina i es plantegin noves dinàmiques a l’hora d’afrontar els reptes de cada dia. Es realitzen activitats que promouen el benestar, la cura del medi ambient, la salut d’ànima i cos, i la creació de xarxes de suport que seran de gran ajuda en el futur.

Durant aquests dies, els nens van aprendre a gestionar i expressar les seves emocions a través del cos mitjançant la dansa i el ioga, també va haver-hi karaoke i balls grupals en el qual, al costat dels adults, van gaudir de la música i van donar curs a la seva alegria.

Les activitats lúdiques van estar acompanyades d’espais de reflexió on s’aborden temes com la comunicació entre els membres de la família, el bon ús de noves tecnologies i la comunió fraterna de cara a tenir cura de la nostra casa comuna, seguint les indicaciones de les encícliques Laudato Si i Fratelli Tutti del papa Francesc.

Els participants van trobar en el Campament d’Estiu un espai per a expressar-se lliurement, escoltar-se i comprendre’s; la seva alegria i bona disposició van fer que fins i tot les activitats de neteja i cuina estiguessin emmarcades en el goig i l’esperança.