Campaña

Aquest Nadal cada portal es important

En molts portals no hi ha mula, ni bou, però hi ha moltes famílies que no arriben a fi de mes. Ajuda-les a passar unes festes amb més llum i esperança.

Aquest Nadal, cada portal importa

Després de 20 mesos de pandèmia, volem celebrar aquest Nadal sense deixar-nos absorbir per les presses, compres i grans trobades. Volem celebrar i agrair, però també volem tenir presents i molt a prop a totes les persones i famílies que no arriben a fi de mes.

El temps de Nadal ens porta una nova oportunitat per a deixar néixer el millor que som i compartir-lo amb la resta de les persones.

Sembla que el pitjor de la Covid ja ha passat i som testimonis de les greus conseqüències que el seu pas ha deixat. La pandèmia ha eixamplat una crisi que ja existia, i que ara es fa més evident. La pobresa ha arribat a molts portals prop de la nostra casa.

En el portal de Betlem, que fa dos mil anys va veure néixer a un nen, no hi havia gran cosa: una mica de palla, una petita foguera i un bressol improvisat. Afortunadament, amb l’ajuda de totes les persones que van visitar l’estable, José, María i el seu fill Jesús van poder tirar endavant.

Avui es repeteix aquesta història… i molt prop de tu: en el teu bloc d’edificis, en el teu portal o potser en doblegar la cantonada. Afortunadament, aquest Nadal arriben com el que són: un temps d’esperança, unió i solidaritat que serveix per a fer front a una situació preocupant.

1 de cada 3 llars amb menors es troba en risc de pobresa o exclusió social a Catalunya.

Moltes famílies s’han vist superades per la pandèmia, i ara, en aquestes festes tan esperades, tenim l’oportunitat de fer que sentin que no estan soles i que cal continuar lluitant per seguir endavant.

Aquest Nadal parlem de portals, perquè cadascun té la seva pròpia història. Nosaltres pensem que cada persona importa, cada família, cada vida. En molts portals no hi ha mula, ni bou, però hi ha moltes famílies que no arriben a fi de mes.

Col·labora i ajuda’ns a millorar la seva situació.

“Aquesta és el senyal: trobareu a un nen embolicat en bolquers i ficat al llit en un pessebre” (Lc 2, 12).